14 komentárov

  1. Katarína Záleská
    22 mája, 2018 @ 22:02

    Supeeeeer, ďakujem za recept. Už sa mi zbiehajú naň slinky☺

    Reply

    • Daniela Rau
      23 mája, 2018 @ 5:33

      Rado sa stalo 🙂 Nech chutí.

      Reply

  2. Marienka
    8 decembra, 2018 @ 11:13

    Danka, poprosím Vás o info: na akej teplote treba piecť kváskovú bublaninu a ako dlho? Rada by som ju vyskúšala. Ďakujem 🙂

    Reply

    • Daniela Rau
      8 decembra, 2018 @ 19:48

      Marienka pri cca 175-180C, cca 20 minút. Alebo prvých 10 minút pri 200C, potom stiahnuť teplotu a dopekať dozlatista pri cca 175C. Samozrejme záleží od konkrétnej rúry. Nech sa vydarí a chutí.

      Reply

      • Marienka
        8 decembra, 2018 @ 21:47

        Danka, zo ♥ ďakujem za info a za odpoveď :). Dám potom vedieť ako sa vydarila ;-).

        Reply

        • Daniela Rau
          8 decembra, 2018 @ 23:11

          Daj Marienka, teším sa.

          Reply

  3. Jana
    27 marca, 2020 @ 8:13

    Dobry den starter sme dali do chladnicky na 14 hod a vobec nenabehol mame novu chladnicku s displejom su v nej 3 stupne to je dost malo kvoli potravinam ho nebudem prestavovat na vyssiu teplotu mozem aj tak aplikovat chladnickove kysnutie ? Starter mam na linke a pockam kym sa zaktivuje. Mate daku radu ako to robit ?

    Reply

    • Daniela Rau
      27 marca, 2020 @ 15:53

      Áno,môžete nakombinovať chladničkové kvasenie a kvasenie pri izbovej teplote. Podľa stavu vášho kvásku/ štartéra a okolitej teploty.

      Reply

  4. Mirka
    13 apríla, 2020 @ 15:38

    Danka prosim vas, isla som presne posla receptu ale mne to ceste este nezmiesane s bielkami vyslo brutalne huste Rozkvas som mala 20hodin v chladnicke 5h von ale nemala som pocit zeby nejak vykysol ma byt to cesto take huste ?

    Reply

    • Daniela Rau
      13 apríla, 2020 @ 19:23

      Mirka, nieee. Bublaninka je pekne nadýchaná. Už aj to cesto nesmie byť husté, ako píšeš. Niekde nastala zrada. Ak rozkvas je až prekvasený, tak aj tým to môže byť. Už sa cesto nedvihne. Vyskúšaj ešte raz. Stojí to za to.

      Reply

  5. Gabika
    24 mája, 2020 @ 15:59

    Dobrý deň. Dá sa prosím namiesto ražného kvásku použiť lievito madre?

    Reply

    • Daniela Rau
      20 júna, 2020 @ 8:41

      Áno, dá sa použiť aj lievito madre. Treba ho rozmiešať v tekutine z receptu a tak dať do cesta.

      Reply

  6. Martina
    3 júla, 2020 @ 13:50

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, tá 2-4 hodinová fáza odpočinutia cesta – má cesto zdvojnásobiť svoj objem? Ďakujem 🙂

    Reply

    • Daniela Rau
      4 júla, 2020 @ 18:35

      Dobrý deň, nie. Akurátne prekvasenie na plechu budete vidieť podľa bubliniek v ceste.

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ochrana proti spamu. Vypočítajte príklad. *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.