Špaldová bábovka s malinami

Vynikajúca bábovka na zdravší spôsob. Rýchla, jemnučká a zároveň šťavnatá a úžasne chutná. Hotovú ju máte veľmi rýchlo a ešte rýchlejšie bude zjedená.

 Špaldová bábovka s malinami

Suroviny:

  • 240g špaldová hladká múka
  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 250 ml  smotana na šľahanie (33% )
  • 60g pomletých mandlí
  • pár kvapiek vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový lusk
  • 1 ks bezfosfátový prášok do pečiva

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 160 C (horný a spodný ohrev)
  • 3 celé vajíčka vymiešame s trstinovým cukrom do čo najhustejšej peny (šľaháme aj 8-10 minút). Pridáme vanilku. Postupne prilejeme šľahačku.
  • Suhé suroviny: múku, mandle a prášok do pečiva zmiešame spolu a pridáme k tekutej zmesi a necháme chvíľku múku „zapracovať“
  • Cesto nemá byť príliš husté, ani príliš riedke.
  • Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme špaldovou múkou. Potom už len vrstvíme: striedame mrazené maliny- cesto -maliny- cesto.
     
  • Pečieme 30 minút pri 160 C, potom teplotu zvýšime na 180 C a pečieme ešte 15-20 minút. Bábovka je hotová, keď pri pichnutí špajdlou do cesta vám na nej neostane cesto.
    Po vybratí z rúry necháme bábovku vychladnúť, až potom ju vyklopíme. Krájame až tak o hodinku. Posypeme mletým trstinovým cukrom alebo iným zdravým sladidlom.
     
    Táto bábovka je vynikajúca na raňajky, desiatu, ale aj ako zdravší koláčik pre návštevy. Chutí deťom i dospelým.
     
    Dobrú chuť  prajem 🙂
     
     
     728x90b.jpg