Raw strava 2. týždeň

Sú to práve 2 týždne, čo som absolvovala kurz RAWenia a 30 dňovú výzvu na stravovanie sa čisto RAW stravou. Rada sa aj tento týždeň s vami podelím o výsledky, postrehy a moje pocity, ktoré mám z tohto druhu stravovania. Tu je Raw strava 2. týždeň z mojej 30 dňovej výzvy :

Postrehy o prvých 7 dňoch môžete nájsť v predchádzajúcom článku tu.

V druhom týždni som si uvedomila, že som veľmi rada, že som sa dala „nahovoriť“ na túto 30 dňovú výzvu. Ak aj vy rozmýšľate nad stravovaním sa raw stravou alebo aspoň nad jej vyskúšaním, tak teraz je ideálne obdobie, lebo začína sezóna domáceho ovocia a zeleniny (máj/jún). A práve domáce, na Slovensku dopestované ovocie a zelenina je pre naše telo to najlepšie, čo môže byť.

Ďalšia vec, ktorú som si tento druhý týždeň povedala: som rada, že si nechávame (ja s manželom) obedy cez pracovný týždeň nosiť od profesionálneho kuchára, ktorý vie raw stravu pripravovať. Bez toho by ma toto stravovanie asi až tak nebavilo, lebo by som si tie vynikajúce obedy nevedela pripraviť až tak zaujímavo a dobre. Nielenže obedy ním pripravované vyzerajú dobre a chutia vynikajúco, ale sú v nich použité také kombinácie potravín, ktoré by ma ani nenapadli 🙂

raw jahodova torta filipTeraz už viem, ako majú raw jedlá „správne“ chutiť a aj vyzerať na tanieri. A tak sa moje chuťové poháriky  a oči začínajú v raw strave pomaličky orientovať.  Čoraz  viac začínam aj doma skúšať rôzne nové raw recepty (dokonca aj torty na narodeninovú oslavu).

Večery a celodennú stravu cez víkendy si chystáme sami, takže je to taká výzva: pripraviť si počas nich jedlo tak, aby nám chutilo aspoň trochu tak dobre, ako keď je od šéfkuchára Paľka zo Zeleného Slnka 🙂

Preto doporučujem: ak máte vo svojom okolí nejakú raw reštauráciu alebo donáškovú službu alebo pôjdete do niektorého mesta, kde takéto niečo funguje, využite služby profesionálnych raw kuchárov. Uvidíte a hlavne ochutnáte, že aj raw jedlá, môžu by chutné a lahodné a že dokážu aj zasýtiť.

Ďalšie moje postrehy z tohto druhého týždňa:

  • cítim sa menej nafúknutá (menej „nafúknuté“ brucho)
  • hmotnosť sa tento týždeň pohla dole o ďalšie 1 kg (za 2 týždne celkovo -3 kg)
  • jedenie surovej zeleniny (cukina, pór …) mi už nepripadá také divné 🙂
  • zistila som, že som si obľúbila pohánku, ktorú som od detstva neznášala. Vo varenom stave mi nechutila, ale v surovom ju milujem. O jej vynikajúcich vlastnostiach som napísala nový článok, v ktorom nájdete aj môj obľúbený RAW raňajkový recept z pohánky.

Do zdRAWého videnia a čítania na budúci týždeň. Teším sa z vašich odoziev v komentároch, na Facebooku alebo v emailoch.