Ozónový čistič potravín
Potraviny, ktoré bežne jeme, ako zelenina, ovocie, ryža, mäso či plody mora, môžu byť ťažko znečistené pesticídmi, hnojivami, hormónmi a ďalšími podobnými škodlivými látkami. Hoci z krátkodobého hľadiska nepociťujeme žiadne citeľné symptómy, avšak z dlhodobého hľadiska môžu tieto látky oslabiť náš imunitný systém, poškodiť zdravie a dokonca ovplyvniť aj zdravie ďalšej generácie.
Pesticídy sa používajú na boj proti škodcom, eliminovanie škôd poľnohospodárskej produkcie a reguláciu rastu rastlín. Doposiaľ je v krajinách po celom svete registrovaných viac ako 1500 druhov pesticídov s obsahom 300 spoločných chemických látok.
Ďalšie tri druhy poľnohospodárskeho znečistenia pôdy sú: biologický odpad, mestský odpad (produkovaný ľuďmi nadmernou spotrebou), zdravotnícky odpad obsahujúci veľké množstvo patogénov.
Pozrite si moje video ukážku, čo všetko vyšlo z kuracieho mäsa:
Ako vzniká ozón v prírode?
Vzniká pôsobením elektrických výbojov alebo krátkovlnného ultrafialového žiarenia na molekuly kyslíka v atmosfére Zeme. Predovšetkým na miestach, ktoré sú bohaté na kyslík, ako sú lesy, prímorské zóny, okolia vodopádov. Pri dopade slnečných lúčov na kvapku vody vzniká z kyslíka ozón. Ozón okysličuje prímesi organických prvkov a tým prečisťuje ovzdušie.
Môžeme ozón priamo dýchať, alebo je nejako škodlivý?
Ozón je silným okysličovadlom a a preto jeho účinky na organizmus závisia len od jeho koncentrácie. V malom množstve lieči a vo veľkom množstve škodí. Používa sa aj pri ošetrovaní rán a na kozmetické účely.
Ako pôsobí ozón na vírusy?
Ozón ničí vírusom ich puzdro a poškodzuje dedičný materiál. Tým zabraňuje aj možnosť preniknúť do buniek a rozmnožovať sa. Pokusmi sa potvrdilo, že ozón zabíja prakticky všetky druhy baktérií, vírusov, plesní, kvasiniek, stafylokokov a iných mikroorganizmov.
Môžu vzniknúť nebezpečné zlúčeniny pri dezinfekcii vzduchu v miestnosti?
Koncentrácia ozónového plynu je pre človeka neškodná. Ničí iba mikroorganizmy a škodlivé látky. Efektívne ničí aj zápach od fajčenia.
Ozón blahodárne pôsobí na zdravie človeka. V horskom vzduchu sa nachádza väčšie množstvo ozónu a ľudia dlhodobo žijúci v horách sa dožívajú aj vyššieho veku.
Prečo je čistenie vody od mikroorganizmov ozónom lepšie, ako čistenie chlórom?
Na rozdiel od chlórovania sa do vody nič nepridáva. Ozón vodu vyčistí a rýchlo vyprchá, pH vody zostáva nezmenené. Ozón je tiež najúčinnejší voči choroboplodným zárodkom, pesticídom, herbicídom, derivátom ropy a podobne.
Voda upravená ozónom je bakteriologicky a chemicky nezávadná.
Pomáha ozonizovaná voda chorým na srdcovo-cievne ochorenia?
Priaznivé účinky sú vedecky dokázané a osvedčené v praxi:
- znižuje sa úroveň cholesterolu v krvi
- znižuje sa tvorba trombov
- zlepšuje sa transport kyslíka
- aktivizuje sa proces dýchania buniek
Moja skúsenosť: Prístroj, ktorý je už súčasťou našej domácnosti, používam nielen na čistenie potravín, ale aj na čistenie skriniek od rôznych nežiadúcich pachov a „hávede“. Takisto ho máme vyskúšaný na čistenie od rias v akváriu 🙂 Doporučujem- funguje.
Áno, je to určitá finančná investícia. Ale u nás v domácnosti uprednostňujeme investície do zdravia a produktov, ktoré ho podporujú, než do liekov a liečení chorôb, keď „už je zle“.