RECEPT: Hankin Raw tatarák

Tento tatarák je len a len zo zdravých surovín. A ako hovorí moja kamarátka Hanka Trnčáková, od ktorej mám recept, ” Bola to láska na prvý hlt.” Tatarák som vyskúšala a vrelo s ňou súhlasím.  Mňam. Vynikajúci recept, ktorý budem od teraz robiť asi veľmi často 🙂 . Pohostili sme ním návštevu, ktorá bola takisto tatarákom nadšená.

Tatarák je plný vitamínov, neobsahuje žiadne surové či varené mäso a ani sa tepelne neupravuje. Jednoducho: je to rýchle a zdravé jedlo, ktoré si zamilujete.

RECEPT: Hankin Raw tatarák

Čo potrebujeme:

  • 2 zrelá avokáda
  • 3 červené papriky kápie
  • 2 hrste pokrájaných sušených paradajok
  • 1- 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť nakrájanej jarnej cibulky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Postup je jednoduchý:

1. dve zrelé avokáda rozmačkáte

2.  pridáte na jemno nasekanú jarnú cibuľku

3. ostatné suroviny nasekáte a zmiešate spolu (kľudne použite robot na sekanie): 3 kápie, 1-3strúčiky cesnaku, 2 hrste sušených paradajok

4. pridajte olivový olej, soľ a korenie (najlepšie čerstvo namleté)

5. potom všetko jednoducho zmiešajte  a máte hotovo.

20141025_124518982_iOS 20141025_124529978_iOS 20141025_125011224_iOS

Môžete, ale nemusíte nechať odležať v chladničke. A potom už len zjesť.

Ja som ho natrela na klasické hrianky (opečené chlebíky).  Pokiaľ máte radi veľa cesnaku, tak ako my, kľudne dajte viac než 1-3 strúčiky a natrite cesnakom ešte aj hrianky.

  rau tatarak

Prajem dobrú a zdravú chuť.