Recept Cukinový šťavnatý koláč Vegan

Aktuálne je sezóna cukiny (cukety) v plnom prúde. Rozmýšľate, čo z nej ešte vymyslieť? Vyskúšajte tento vegánsky koláč. Je výborný a šťavnatý, sladký a kyselkavý zároveň.

Recept je úplne jednoduchý (bez vajec, bez mlieka,…)

Recept Cukinový šťavnatý koláč Vegan

Na menší plech potrebujeme: (na veľký plech dať 1,5-2 násobnú dávku)

2 hrnčeky nastrúhaná cukina (keď je väčšia, tak ja ju dávam bez šupky)

1 nastrúhané väčšie jabĺčko

2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky

1 hrnček trstinový cukor (alebo brezový cukor)

pár kvapiek vanilkovej esencie

1/2 hrnčeka zdravého oleja (aký máte radi)

cca 1/2-3/4 hrnčeka čistej vody

1/2 hrnčeka kakaa

polovicu tabuľky na malé kúsočky 70% čokolády (môže ale nemusí byť)

1/2 hrnčeka strúhaného kokosu+ trochu na vrch koláča

1 PL prášok do pečiva (ak máte tak bezfosfátový)

1-2 ČL škorice

štipka soli.

Postup: zmiešať suché suroviny a primiešať do nich mokré suroviny. Vyliať na plech pokrytý s papierom na pečenie. Piecť cca 20-30 min pri 180 C (kým sa prestane zachytávať na špáradle). Po upečení potrieť kyselkavým lekvárom (ja dávam domáci ríbezľový), posypať kokosom a napr. ríbezľami. Koláčik je šťavnatý, kyselkavý a brutálne jedlý 🙂

Prajem dobrú chuť .